تقویت فن بیان
امروزه مهمترین عامل در تمام کسب و کار ها و روابط اجتماعی رساندن پیام مربوطه به مخاطب است. وقتی میخواهید کلام تاثیر گذاری داشته باشید، تسلط بر آنچه لازم است بگویید و چگونگی بیان آن فاکتور های مهمی هستند برای همین کار باید فن بیان خوبی داشته باشیم یا اگر نداریم فن بیان خودمان را تقویت کنیم . در این مقاله سعی داریم تعریفی از فن بیان و سخنوری را بیان کنیم و به راهکار های تقویت آن بپردازیم.
تعریف فن بیان
فن بیان یک مهارت برای برقراری ارتباط با هر نوع شخصیت ، جنسیت و سن افراد است.
همه انسان ها از نظر شخصیتی با یکدیگر متفاوت اند. به همین دلیل نمی توان با همه یکسان صحبت کرد.
به عنوان مثال شما نمی توانید با یک فرد مسن مانند یک دوست صمیمی و همسن خود یکسان صحبت کنید. قطعا این نوع صحبت کردن با یک سالخورده نشانه بی احترامیست.
چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم؟
همه ما در طول روز با افراد مختلفی در ارتباط هستیم. به طور کلی انسان موجودی اجتماعی است و تمایل دارد با افراد دیگر ارتباط برقرار کند.
با رشد فکری انسان ها از قدیم تا به امروز ، ارتباط هوشمندانه تر و پیچیده تر شده است. به عنوان مثال شاید تا به حال توجه کرده باشید که افراد مسن تر ارتباط ساده تری با هم دوره های خود دارند. اما این ارتباط در نسل امروزی سخت تر شده است و به راحتی نمی توانند با افراد جدید ارتباط برقرار کند.
ما در طول عمر خود باید برای ادامه زندگی خانوادگی ، عاطفی ، تحصیلی و شغلی با افرادی در ارتباط باشیم و این امر نیاز به خوب حرف زدن و خوب ارتباط گرفتن دارد.
بنابراین در دنیای امروز برای پیشرفت و رشد نیاز به بالا بردن مهارت های کلامی ، ارتباطی و و فن بیان خوبی داریم.
اهمیت فن بیان در خانواده
در خانواده اگر شما نقش فرزند را دارید ، مهارت فن بیان می تواند به شما کمک کند تا با پدر و مادر خود بهتر صحبت کنید و آن ها را متقاعد کنید. به عنوان مثال شما میخواهید به خانواده نشان دهید از پس کارهایتان برمی آیید. اگر شما فن بیان خوبی داشته باشید قطعا می توانید به خوبی و بدون بحث و جدل آن ها را متقاعد کنید.
اما اگر نقش پدر یا مادر را در خانواده دارید ، فن بیان اهمیت بیشتری در روابط شما با فرزندانتان دارد. شما باید در زندگی فرزندانتان تاثیر گذار باشید و اگر خوب صحبت کردن با آن ها را بلد نباشید از شما تاثیر نخواهند گرفت.
اهمیت فن بیان در روابط عاطفی
اگر موقع انتخاب شریک زندگی یا شخص مورد علاقه مان نتوانیم نظرش را جلب کنیم قطعا روابط عاطفی ما را دچار مشکل می کند.
برای ابراز احساسات به همسرتان یا کسی که دوستش دارید نیاز نیست از جملات و کلمات قلمبه و سلمبه استفاده کنید ، فقط کافیست همان جملات ساده را با اعتماد به نفس ، با لحنی مناسب و با تکنیک های فن بیان ، بیان کرد.
اهمیت فن بیان در تحصیل
شما در مدرسه و دانشگاه ممکن است برای یکسری از دروس ملزم به ارائه یک کنفرانس باشید یا استادتان از شما بخواهد نتیجه تحقیقی را در جمع بیان کنید. علاوه بر این اگر شما در مقاطع بالاتر باشید این سخنرانی ها می تواند حیاتی باشد و ادامه تحصیلتان به همین مسئله بستگی داشته باشد. چرا که نیاز است در جمع با اعتماد به نفس باشید و بتوانید در سخنرانی ها شایستگی خود را به دیگران نشان دهید و اساتید خود را متقاعد کنید.
همه این سخنرانی ها و کنفرانس ها مستلزم فن بیان خوب در صحبت کردن است.
اهمیت فن بیان در شغل
فرض کنید برای شروع یک کار به یک مدیر برای مصاحبه مراجعه می کنید یا اینکه کسب و کاری را شروع کردید و نیاز به جذب مشتری و فروش محصول دارید. شما تا زمانی که فن بیان خوبی نداشته باشید نمی توانید ایده هایتان را برای مدیران به خوبی بیان کنید یا اینکه محصولی را به خوبی به کسی معرفی کنید. بنابراین مسیر پیشرفت شغلی از شما گرفته می شود و بسیاری از فرصت های شغلیتان را از دست خواهید داد.
نکاتی برای تقویت فن بیان
- قبل از صحبت یا سخنرانی حتما آماده باشید.
- نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید.
- خودتان را جای مخاطب قرار دهید.
- با محیط احساس راحتی کنید.
- ظاهر آراسته ای داشته باشید.
- برای شروع لبخند بزنید.
- شمرده صحبت کنید.
- به حرف های خود ایمان داشته باشید حتی اگر غلط باشد.
- از خودتان تعریف و تمجید نکنید.
- با مخاطبان خود ارتباط چشمی برقرار کنید.
- با مخاطبان خود تعامل داشته باشید.
- صدایتان را تقویت کنید.
- کتاب بخوانید.
سخن پایانی
در ادامه تمام نکاتی که بالا ذکر شد را به صورت تخصصی توضیح خواهیم داد.
هر سوال و نظری درباره فن بیان داشته باشید می توانید در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.
2 نظرها