مقالات فن بیان

چگونه صدای بهتری داشته باشیم؟

راهکار بهتر شدن تن صدا

چگونه صدای بهتری داشته باشیم؟

voice disorders and hoarseness woman throat pain charlotte

حتما برایتان پیش آمده که با یک نفر برخورد کرده ایم که صدایی دلنشین و زیبا داشته و شماهم دلتان میخواسته چنین صدایی زیبا داشته باشید البته منظور از صدای زیبا,صرفا صدایی برای خوانندگی نیست,بلکه بدون مشکل سخنرانی کند اما جای نگرانی وجود ندارد چرا که صدا قابل تقویت است و در این جا قرارهچند تمرین برای تقویت صدا به شما ارائه بدیم.

در این مقاله به این میپردازیم که چگونه صدای بهتری داشته باشیم؟پس باما همراه باشید😄

  1. ویژگی صدای خوب: حتما بارها از خودتان پرسیده اید که چرا باید صدایی خوب داشته باشیم؟صدای خوب علاوه براینکه همه به شما توجه میکنند،اعتماد به نفس خودتان هم بالا میرود و باعث میشود ارتباط گرفتن برایمان سخت نباشد. منظور از صدای خوب،صدایی رسا،واضح و دلنشین است.صدای خوب:مهربان و با اعتمادبه نفس و رسا و قوی مخاطبین بسیاری را جذب صحبت میکند.
  2. آیا داشتن صوت جذاب ذاتی است؟بله داشتن صوت زیبا امری طبیعی و ذاتی است اما به این معنا نیست که اشخاص نتوانند صوتی زیباو دلنشین  داشته باشندبلکه با آموزش،تکرار و تمرین میشود به صوتی زیبا و دلنشین رسید.یک مثال ساده تر وقتی ورزشکاری شروع به ورزش میکند در اوایل متوجه تغییرات نمیشود اما بعد از تمرین و تکرار زیاد به آن بدن ایده آل و دلخواهش میرسد که برای داشتن صدای خوب هم همینطور است با تمرین و تلاش میتوان به صدای خوب رسید .
  3. آیا داشتن یک صدای خوب کافیست؟خیر برای داشتن صدایی زیبا و رسا باید از تمام ظرفیت و توان صدای خود به نحو احسن استفاده کرد و برای رسیدن به این خواسته باید مانند تمام کارهای دیگر تمرین و تکرار کرد تا بتوان به آن آوای زیبا دست پیدا کرد.
بیشتر بخوانید
راه های تقویت فن بیان

چگونه صدای خوب داشته باشیم؟

  1. صحبت کردن با صدای خوب
  2. شمرده صحبت کردن
  3. تلفظ صحیح کلمات
  4. کشیدن نفس عمیق
  5. تن صدا را بالا و پایین ببرید
  6. صحبت کردن را تمرین کنید
  7. صدایتان را ضبط کنید
  8. با یک مربی تمرین کنید
  9. خواندن را تمرین کنید (با صدای بلند )
  10. صدای خود را ضبط کنید
  11. صحبت با خود جلوی آینه

زمانی که بتوانید با صدایی رسا وبهتر و دلنشین و قویتر صحبت کنید،بیشک در انتقال پیامتان موفق تر خواهید بود و به واسطه این ابزار قدرتمند شما از فن بیان عالی بهره برخوردار خواهید بود

روش های فوق برگرفته  شده از منبع و اطلاعاتwikihowمیباشد میتوانید به آن مراجعه کنید.

تلفظ درست کلمات و تکنیک های درست تلفظ کردن

واضح و شمرده صحبت کردن مهم‌ترین بعد خوب صحبت کردن است. شما باید به تک‌تک کلماتی که بیان می کنید توجه داشته باشید و آن ها را درست تلفظ کنید

برای تلفظ درست کلمات نیاز است که لغت نامه را مطالعه کنید و برای تلفظ درست حروف نحوه صحیح قرار کرفتن زبان با دندان ها را یاد بگیریم.

  • ایجاد آوای مناسب کلمات. یک خصوصیت مشترک بین افرادی که خوب صحبت می کنند و تن صدای خوبی دارند این است که دهانشان را نسبت به مردم عادی جامعه بیشتر باز می کنند. همین موضوع باعث می شود کلماتی که ادا می کنید واضح تر شنیده شوند و انرژی بیشتری برای صدایمان به وجود آید.
  • تمرین مشدد خوانی. در این تمرین شما متنی را می خوانید و در هنگام خواندن روی تک تک کلمات تشدید می گذارید و باید سعی کنید آن را بلند تر بخوانید و از طرفی هم دهان شما باید بیشتر باز و بسته شود. نشانه درست انجام دادن این تمرین احساس درد در عضلات فک و دهان و لب شماست که البته جای نگرانی نیست.
  • سعی کنید در هنگام صحبت، دهان‌تان کاملا باز باشد و لب‌ها، زبان و دندان‌ها در حالت مناسبی باشند. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت داشتن مشکل گفتاری یا لکنت زبان آنرا پنهان کرد ،ممکن است در ابتدا این کار اندکی سخت باشد اما پس از مدتی که اینکار را انجام دهید این مشکل رفع خواهد شد
  • درست تلفظ نکردن کلمات شما را به تپق انداختن می اندازد در این مواقع کلام شما تاثیر خود را از دست میدهد و جذابیتی ندرد،یکی از ویژگی های یک سخنران خوب این است که بتواند کلمات را درست ادا کند.از ویژگی های صدای خوب تن صدای مناسب است
بیشتر بخوانید
کلاس دوبله در شیراز

 

تن صدای جذاب

تن صدا میتواند بر کیفیت صحبت کردن و مخاطبان شما تاثیر بگذارد.صدای آرام و ضعیف این پیام را مخاطب میدهد که شما از حرف زدن استرس دارید،درحالی که صدای صاف و هموار آرامبخش و تاثیرگذار است.

فرض کنید صحبت های شما روی یک خط ثابت حرکت میکند و تنشی نداشته باشد،وقتی این اتفاق میوفتد به اصطلاح میگویند که صدا مرده شده است،درست مثل ضربان قلب که اگر نتپد و بالا و پایین نشود فرد میمیرد

سعی کنید که در صحبت هایتان تُن صدای خود را بالا و پایین ببرید. همچنین در شرایط عادی صحبت کردن، نه افراط کنید و نه تفریط، یعنی نه خیلی صدایتان را بالا ببرید و نه زیاد آن را پایین بیاورید، یعنی طوری صحبت کنید که وقتی کسی صدایتان را می شنود، نگوید که چرا داد می زنید یا چرا انقدر آرام صحبت می کنید!

اما این نکته برای عادی صحبت کردن و شرایط معمولی شماست. گاهی اوقات شما برای مورد خاصی، باید تُن صدایتان را بالا و پایین کنید؛ مثل لحظاتی از سخنرانی.

پس در شرایط عادی که تقریباً اکثر صحبت های ما را در بر می گیرد، روی تُن صدایتان دقت داشته باشید و در آن، نه افراط کنید و نه تفریط.برای انجام دادن بهتر این مقاله میتوانید مقاله لحن در فن بیان را بخوانید

امتیازات این مقاله : post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا